Oude laptops inleveren?

oude laptops inleveren

Het is waarschijnlijk iets waar je niet zo snel aan denkt. Toch zou het je best wel wat op kunnen leveren. Stel dat je laptop kapot gaat, het eerste waar je aan denkt is een nieuwe kopen. Wat je met je oude wilt doen is verder niet van belang en waarschijnlijk gooi je het ook weg. Toch kan oude laptops inleveren wat voordelen met zich meebrengen en zorgen dat je nog wat centjes mee kan verdienen. Echter hoeft het hierbij niet alleen om geld te gaan. Als je een laptop weggooit, moet je ook rekening mee houden dat er schadelijke stoffen inzitten voor het milieu. Je bent dan niet goed bezig als het zonder geweten weggooit. Echter kunnen de meeste bedrijven garanderen dat ze het duurzaam weggooien en vernietigen.

Milieu

Dit is dan ook wel het belangrijkste onderwerp wat betreft oude laptops inleveren. Je wilt namelijk zeker weten dat het in goede handen is en dat het niet gaat vervuilen. Dat kan namelijk heel snel gebeuren als je niet weet wat voor stoffen er in een laptop zitten. Echter als je het bij een bedrijf inlevert die daarin gespecialiseerd is, kun je wel zeker weten dat het goed gaat komen. Je kan daarbij ook zeker weten dat het goed gescheiden is en in sommige gevallen zelfs te recyclen is. Dat kan alleen niet bij alle producten.

Gegevens

Bij oude laptops inleveren hoort ook bij dat je een harde schijf mee inlevert. Als je zelf niet weet hoe je dat moet doen, dan kun je nog steeds bij het bedrijf terecht die het regelt om de laptops weg te gooien. Dat kan namelijk op verschillende manieren. De ene is dat de harde schijf in tact blijft, maar dat de geheugen simpelweg wordt verwijderd. De tweede optie is dat je de harde schijf compleet laat vernietigen. In ieder geval krijg je een bewijsstuk waarop staat dat je gegevens daadwerkelijk zijn verwijderd. 

Inleveren

Er kan dus een verschil zijn als je kijkt naar het aantal laptops dat je in wilt leveren tegelijkertijd, maar ook als je kijkt of ze het doen of niet. Stel dat je bij oude laptops inleveren wel werkende apparaten bij hebt zitten, dan is de kans ook groter dat je er geld voor krijgt. Het kan namelijk zo zijn dat je er geen geld voor krijgt. Natuurlijk moet het je wel uitmaken, de vraag is hoe groot. Doe je het voor het milieu of voor het geld? In ieder geval is het altijd even handig om te checken wat je met je oude laptop kan doen voordat je het zelf weggooit, want anders zou het zonde zijn. Terugkomend op het aantal laptops die je tegelijkertijd kan inleveren, je zou als school zijnde een deal kunnen sluiten om het allemaal makkelijker en voordeliger te kunnen maken. Een school met 30 verschillende laptops kan ervoor zorgen dat er toch nog wat geld uit wordt gehaald. Vooral op apparatuur is dat nodig.